Sport-Wear

Sport-Wear: webshop voor dames sportkleding

Nog meer recencies bekijken >

Recensies

Sport-Wear: webshop voor dames sportkleding.

Een webshop voor sportkleding, uitsluitend gericht op dames. Sport-Wear is een nieuw online platform dat de markt opgaat met een ruim assortiment aan sportartikelen. Alles vanaf een sportoutfit en yogabroek tot zelfs een sport bh kan je hier vinden. Uniek, want de webwinkel is in het speciaal bedoeld voor de vrouwelijke doelgroep. De basis van de website werd gelegd door de eigenaar; de invulling is tot stand gekomen in samenwerking met Zichtbaar24.

Klantcase.

Het eerste contact tussen Sport-Wear en Zichtbaar24 dateert van begin oktober. De webshop van Sport-Wear is gebouwd in Shopify, waardoor de look & feel van een echte webshop al snel stond. Het ontbrak echter aan de invulling in de vorm van content, structuur en opmaak. Sport-Wear richt zich hoofdmatig op zes categorieën, in combinatie met de doelgroep ‘vrouwen’:

✓ Sportlegging
✓ Sportbroekje
✓ Sport set
✓ Yoga broek
✓ Sport bh
✓ Sportlegging sale

De combinatie van technische SEO en content creatie op bovenstaande categorieën moet er nu en in de toekomst voor zorgen dat Sport-Wear door de sportieve, vrouwelijke doelgroep wordt gevonden. Een sterke basis kan worden gevolgd door advertising.

Aanpak.

Om de invulling van de website op gestructureerde wijze vorm te geven, is gekozen voor een samenwerking middels het SEO-pakket met de looptijd van 3 maanden. Een periode die vooralsnog voldoende is gebleken om de website krachtig neer te zetten. Hoe zijn we te werk gegaan?

Omdat de basis van de website – het raamwerk – al goed stond, zijn we direct aan de slag gegaan met het creëren van unieke content op de categoriepagina’s. Dit betekent het structureel inpassen van de belangrijke primaire en secundaire keywords, inbegrip van interne links om de website als geheel te versterken en natuurlijk het toevoegen van SEO elementen op de achtergrond van de website.

Bezoek de categoriepagina ‘sportbroekje’ voor een indicatie van de uitwerking: https://sport-wear.nl/collections/sportbroekje-dames

Daarnaast is de homepagina van Sport-Wear onder handen genomen, zijn blokken geplaatst om de diverse categorieën direct toegankelijk te maken en zijn de eerste blogs gepubliceerd. Op de achtergrond is hard gewerkt om de website op ieder niveau te versterken. Voor webshops hanteren we dezelfde vaste structuur, waarin we linken vanuit de homepagina naar de categorie en vervolgens naar het product, middels intern linken.

Resultaten.

Inmiddels zien we de eerste resultaten van de SEO optimalisatie. Zo laten alle categorieën een groei in de vindbaarheid zien, en staan diverse categorieën al in de top-25 resultaten van de zoekmachine. Dit zonder dat er actief promotie is gevoerd op de website. In de komende maanden zullen we de website van Sport-Wear blijven optimaliseren middels blogs en SEO componenten die de website sneller, overzichtelijker en sterker zullen maken.

Wil jij dit ook?

Vraag het Robin.

We zijn jou voor.

tekst Nationale zorggids in het grijs dat partner is van zichtbaar24

Wij zijn trots op al onze klanten! Benieuwd naar ons werk?

z in de kleuren paars en blauw logo zichtbaar24